2.02.2007


önemli olan ayran aşının tarifi


Gereçler:
1 KABAK 2 BARDAK YOĞURT 1 YUMURTA 1 YEMEK KAŞIĞI UN YARIM ÇAYBARDAĞINI GEÇİK AŞURELİK BUĞDAY
YARIM ÇAY BARDAĞINDAN AZ PRİNÇ NANE, TUZ, MAYDONOZ ,kişniş otu(varsa)AYRAN KIVAMINA GETİRECEK KADAR SU( YOĞURDUN KATILIĞINA BAĞLI OLUR MİKTARI
Yapılışı:
yoğurt tencereye konulur. içine yumurta ve un bir de tuz eklenir. güzelce çırpılır. ayran kıvamına gelene kadar su eklenir karıştırılır. ayrı bir tencerede buğday haşlanır (10-15 dakika kadar) kabaklar küçük küçük doğranır. maydonozlar ayıklanıp, doğranır yoğurtlu karışımın içine buğday, prinç, maydonoz ve kabak eklenir. sürekli karıştırarak pişirilir. kaynadıktan sonra karıştırmadan kaynamaya bırakılır. kabaklar pişince ocaktan indirilir. üzerine az zeytin yağı gezdirilir ve nane serpilir.
Servis Önerileri:
yemeklerden önce sıcak olarak servis edilebilir. balıkla birlikte soğuk olarak,cacık tarzında servis edilebilir.
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
aşurelik buğdaya ek olarak prinç te isteğe göre konulabilir.

Hiç yorum yok: